Typy krátkodobých půjček a jak je získat

Typy krátkodobých půjček a jak je získat
Poslední dobou se internet jen hemží nabídkami krátkodobých půjček, které Vám nabízí desítky, možná stovky různých společností. Někdy se jedná o půjčky on-line, jindy formou sms či telefonu. Jaký je v nich rozdíl a co potřebujete k uzavření krátkodobé půjčky?

První možností získání krátkodobé půjčky je samozřejmě tradiční návštěva pobočky, ať již banky či nebankovní společnosti. Výhoda této varianty je v tom, že se snižuje možnost napálit se u nějaké neexistující společnosti. Na pobočce máte také možnost vše vyřešit s pracovníkem dané společnosti a zeptat se na vše, čemu nerozumíte. Nevýhodou je potom to, že na pobočku musíte dojít, což Vám jednak zabere čas a jednak musíte respektovat provozní dobu. Doklady potřebné k získání půjčky se různí, avšak u nebankovních společností to bývá především občanský průkaz.Druhou možností jsou dnes velmi oblíbené on-line půjčky, které můžete sjednat pěkně z pohodlí domova přes internet. Opět budete potřebovat občanský průkaz a pak již jen stačí vyplnit formulář žádosti, zaslat jej a čekat na ověření. Nevýhodou je množství nefér společností, které se pohybují na trhu. Sjednejte si půjčku tam, kde Vám poskytnou veškeré potřebné informace, včetně adresy, telefonu, smluvních podmínek atd. Jako příklad můžeme uvést www.zaplo.cz, kde naleznete i kalkulačku půjčky, a společnost Zaplo.CZ Vám dokonce nabídne první půjčku zdarma.Proto si při výběru dejte velký pozor a poskytovatele si předem ověřte. Doporučujeme nereagovat na nabídky poskytovatelů, jejichž letáky jsou na sloupech pouličního osvětlení a jiných neobvyklých místech. K realizaci půjčky Vám postačí informace o Vaší osobě a doklad totožnosti.Třetí možností je půjčka pomocí aplikace, která je však vždy již od dané společnosti, jejíž aplikaci jste si nainstalovali do telefonu. Pokud máte s nějakým poskytovatelem již dobré zkušenosti a zároveň nabízí tuto možnost, lze to považovat za přednost. Pokud nikoho takového nemáte, je lepší si nabídky nejprve porovnat.

Možností trochu jinou, která se objevila v poslední době a zahrnuje částečně i některé předchozí možnosti, je půjčka „v hotovosti“. Poskytovatelů na trhu není v tomto případě takové množství, avšak stále je z čeho vybírat. Způsobů vyplácení peněz je více, hlavní jsou však následující: půjčky v hotovosti na ruku až domů, půjčka v hotovosti na ruku na pobočce, půjčky vyplacené složenkou (na poště).Doufáme, že Vám náš přehled pomohl zorientovat se v základních typech krátkodobých půjček a přejeme Vám mnoho štěstí při výběru!

Další články