Vánoce: Levné, ruční, a zajímavé dekorace

Vánoce: Levné, ruční, a zajímavé dekorace
Vánoce jsou neodmyslitelně spojeny s dekoracemi, sněhem, a Frankem Sinatrou. Právě vánoční dekorace se velmi brzy objevují v mnoha obchodech. Od obchodních domů, přes starožitnictví, až po sklářství, nebo obchody s elektronikou. Všude můžeme pořídit nějaký ten kousek. Jak ale najít skutečně zajímavé, a přitom cenově dostupné dekorace.

Vlastní výroba

Vůbec nejlevnější by pro nás byla výroba vlastních dekorací, ozdob na stromeček, ale také adventních věnců. Mnohokrát nám stačí dávka trpělivosti, spousta lepidla, a drobnosti, které seženeme v každém papírnictví, a květinářství. Naštěstí dnes existují desítky návodů, jak si vyrobit vlastní, a velmi zajímavé dekorace.Ať již zavítáme na YouTube, do knihkupectví, blogy, nebo se spolehneme na vlastní kreativitu. Najít toho můžeme opravdu mnoho.Jedním z takových blogů je například Live Craft Eat. Zde se, mimo jiného, můžete naučit vytvořit vlastní ozdoby na stromeček. Potřebovat přitom budete pouze kousek kartónu a klubíčko vlny. Podle přesného fotografického návodu poté můžete jednoduše vytvořit krásné ozdoby jako z obchodu.Podobně můžete vytvářet ozdoby také s trochou třpytek, plastových žárovek a tematickým jehličím. Když vše zkombinujete a přidáte červenou mašličku, hned máte krásnou ozdobu na stromek.Takovýchto nápadů, kdy můžete zapojit vlastní kreativitu, ale také tradice, například v pečení perníčků, existuje nespočet. Mnohé takové kreativní knihy najdete také na pultech knihkupectví.Ještě jednoduší pro nás bude výroba vlastního adventního věnce. Stačí nám pouze koupit polystyrenový základ a podstavce s jehlou pro svíčky, aby nedošlo ke katastrově. Dozdobení jako je jehličí, nebo bobule, můžeme jednoduše najít v přírodě. Věnce můžeme ještě okrášlit stříbrnou nebo zlatou barvou ve spreji. Veškeré tyto vlastnoruční výrobky po několika kusech, nás vyjdou kolikrát na stejnou cenu, jako jediný kus ozdoby.

Tradiční  ozdoby

Za poměrně dobré ceny můžete dnes najít také tradiční české vánoční ozdoby. Foukané skleněné postavičky, skleněné koule, ale také krásné dřevěné ozdoby najdete jak na specifických internetových obchodech, jako jsou například Glassor nebo Slezská Tvorba, tak na vánočních trzích po celé republice.Foukané postavičky lidské, ale velmi často také zvířecí, neodmyslitelně patří k dětství mnoha z nás. Mezi české tradice patří také klasické slámové postavičky, věnečky, a hvězdy doplněné o stuhu. Nakonec můžete sáhnout k další tradici, kterou je háčkování.

Moderní ozdoby

Stále více se dnes setkáváme také s mnoha zajímavými nápady a netradičními ozdobami. Jednou z nejoblíbenějších nových metod je zejména používání tzv. LED světla v dekoracích, ale také ozdobách. Takové ozdoby seženete přes mnoho firem, například Tchibo každoročně nabízí krásné, a cenově dostupné dekorace. Zajímavé kousky najdete také u prodejců s elektronikou.S nádechem přírody jsou také mnohé zajímavé baňky s kytkami, nebo větývkami uvnitř, dozdobené právě tzv. studeným světlem. Tyto ozdoby večer krásně rozjasní stromeček.Další firmou s krásnými dekoracemi a ozdobami za vynikající ceny jsou například Butlers, které najdeme na mnoha místech republiky. Ale také můžete zavítat do obchodů, jako jsou Ikea, Tesco, nebo Mall. Všechny tyto řetězce nabízejí nejen zajímavé vánoční ozdoby, ale také za výhodné ceny.

Ozdoby a popkultura

Svět televizních seriálů, hudby, a filmů nebyl nikdy větší. Slavné citace, loga, fotky, ale také grafiky ze slavných děl popkultury se promítají do mnohého.Najdeme například baňky s motivy televizního seriálů Hra o Trůny, ale také černé baňky s logem kapel Rolling Stones nebo Pink Floyd.Podobně můžeme na stromeček zakomponovat také světla, například od britské společnosti BBC si můžete zakoupit ozdoby a světla na motivy seriálů Pán Času/Doctor Who. Vaše vánoce tak mohou jednoduše dostat nádech vašeho milovaného seriálu, filmu, nebo kapely.Vánoce a dekorace nám nabízí mnoho zajímavých možností. Můžete se rozhodnout vše připravit po přírodním stylu, ale také tradičně česky, nebo se rozhodnout pro více západní britskou, a americkou kulturu. Díky vlastní výrobě, ale také možností objednávek ze zahraničí, si dnes můžete udělat takové vánoce, jaké jen budete chtít. A to za velmi dobré ceny. Stačí jen vše promyslet s předstihem a dobře si spočítat celkovou cenu.

Další články